Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allting har en hastighet


Visste du att allt försvinner
att bergen är ett saktmodigt hav
som rinner
nedför sin egen hals?

Till och med en diamant
faller sönder
glider sönder inuti
och utanpå
tills den blir det
den en gång varit.

Varje liv är ett öga som blinkar
en blick som aldrig kommer hinna se
det som rör sig tillräckligt långsamt

Visste du att värme är en hastighet
att det som stannat är den absoluta nollpunkten
att det som är kallt är dött
i en slags atomisk bemärkelse?

Tiden har en märklig hastighet
eller är det lögn att säga så
kan verkligen det som omger universum röra sig
finns det verkligen ett öga
som blinkar så sällan
att även det största kan skönjas?

Jag vet inte.




Fri vers av barfotafantomen
Läst 310 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-01-08 15:34



Bookmark and Share


  Vind
Tvivlet är nog det enda, som kan hålla trons töcken borta från något som skulle kunna likna ett svar. För de som inte behöver det.

Snyggt anlagt och gott tänk i lyriken här.
2016-01-08
  > Nästa text
< Föregående

barfotafantomen
barfotafantomen