Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Herr Ågrens bittra ångor.


Spritsmak

Spritsmak i gommen
Gallan färgar porslinet grönt
Flykten blev till Herr Ågren
Ständigt på besök

Att vi aldrig lär oss, att jag aldrig lär mig
Att flykten slutar med skakande lemmar
Att den snabbaste lösningen
Inte är särskilt snabb i längden

Livet kommer ikapp även den största alkisen
Den rikaste idioten
Den tjockskallade egoisten
Men vad gör det

Vi sneglar ändå avundsjukt
På den nya poolen på andra sidan häcken
Startar ständigt krig
I jakten på att förgöra

Flygbomber är som fyllan
Dödar snabbt kroppen
Sänker samhället och dess barn

Och i egenskap av fyllsjuk
Minns jag alla "dagen efter"
Den gröna gallan
Utpressad av den taniga kroppen
Krampande tarmar
Tillsammans med avundsjukan
Och destruktiviteten

Ser vi inte cirkeln
Hur den sluts
Flykten och den gröna gallan
Påminnelsen om att det inte går att fly
Det finns en "dagen efter"




Fri vers (Fri form) av valpen
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-23 19:02



Bookmark and Share


  Nimbus VIP
Åh! Det är mycket i detta verk jag tycker om, framförallt den återkommande liknelsen med en bakfylla. Livet vet när det är dags att ge en käftsmäll!
2016-01-09
  > Nästa text
< Föregående

valpen
valpen