Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
interpunktionen. mellan texterna leta något eller leta någon?


Ut i de mörka, där går ett ljus(hem).

det blir nyår, samtidigt
sparkar han ut snö i det mörka
vattnet.
blicken, ett slokande fyrljus.
så ser han ut.
hans ögon blir strömmen
som reflekterar stadsflodens gatlyktor.

han muttrar:
"där ute går ett ljus med söta
glasögon och tvivelivriga fingrar hem, ensam..."
hans skam och lust tänder ögonen som
fyrverkerierna tänder stadens mörka kupolpupill.

pojken behöver ett fix.
jag dömer honom inte,
för vi lär oss att vi ska droga köttet.
droga de intimt,
från barnsben.




Fri vers (Fri form) av Anders Johan Borgström
Läst 314 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-01-04 20:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"hans ögon blir strömmen som reflekterar stadsflodens gatlyktor" så underbart fint formulerat i en dikt som väl mer eller mindre handlar om vår oförmåga att förstå varann...
2016-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Anders Johan Borgström
Anders Johan Borgström