Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
astronomin som stjärnor på en naken himmel vi beskådar sällan dessa under som sker i mörker för självupptagna så vi ser bara våra egna händer


Evigt Liv

Föddes upp och ner, lever som jag lär.
Såg upp till dom som var längre fram än jag är,
Ser hur dom löser problemen, ta tag i min dag.
Jag vet att jag kan vara som dom, klarar av allt i min passage.

Tankar som mediterar, "jag är stark" som massage
för mitt neurocentrum, Kal-El är mitt ideal och
för den tanken bryter jag mig igenom tid och rum.
Man har alltid mer än ett val, känner mig sällan stum.
Vet hur man handlar,för jag har levt klart min tid igenom flum.
Det är nu som jag tar mig ut, akten talar högre än andan
Slår an om min knut, luften är slut, det är nu svärdet som andas.
synonymt med pennan, lägger om meningar i skuggan
han som undrar, symboler som skapar förundran
ett mysterium som inte var i Greveholm,
från huvfudstadven Göteborg till Stockholm
från börs och stock till förort och block
miljonprogrammen berättelsen från underklassen
sagor om farföräldrar som kämpat mot pengarassen
kapitalet som lämnade folket på trottoaren för längesen
där summor talar, vredet ångar
känslor kokar som bubblor på ytan av lågor i lavan.
hoppas du ser igenom mina gröna ögon
att på andra sidan är de mer än sköna bördor
växer upp för att se hopplöshet och vilsen vi lever
i längtan om en bättre plats efter döden, som skrönor
vi bör dock se livet här som paradiset religiöst skriver om
de är här mellan landningen sker, mellan icke existensen
och förevigheten efter livet, vi ser inte meningen ens
men den är här det garanterar jag dig, för att biologiska forskare
Tar fram medicinen om ett evigt liv, å du o jag kommer se mycket mer
än du någonsin drömt om, livet efter hundra är bara början

vi kommer ej längre att behöva sörja
för att få av oss kommer behöva bli döda
vila i frid till alla de som gått för tidigt
paradiset finns på riktigt, på jorden vi skapar det livet.




Bunden vers (Rim) av Origa Rael
Läst 296 gånger
Publicerad 2016-01-17 01:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael