Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

febern tar över

dagar med nr och namn

tisdag 2a februari

varje mänska har minst

två namn och en födelsedag

 

varit gift typ en gång

väldigt vanligt faktiskt

fått ett barn eller två

har en eller flera mammor

 

haft mer än ett jobb

för lång eller kort tid

älskat någon av det motsatta

könet och haft en relation

av vilken sort oklart

bagens benämningar

tycks bara växa

 

oftast bara en TV

eller har jag kanske fel

brukar inte gå in hos okända

och kolla om det stämmer

 

i Sverige är vi inte så super

på att göra nya bekantskaper

när vi bott på ett ställe en tid

även om nya trevliga väninnor

plötsligt tycks befolka 

varje lägenhet ovan eller nedan

 

kom inte och säg att livet inte är

ett totalt mysterium av okända lagar

som alla måste följa men hur ska det gå

när de inte finns nedtecknade

gör bara oss ännu mer osäkra

på att vi är i rätt grupp på rätt ställe

Särskilt om man lyssnar på nyheterna

varje dag riktigt ordentligt o prydligt

 

Förmodligen behöver vi en klapp

på huvudet eller baken för att sätta fart

i trav eller galopp, oavsett om det står

ridning förbjuden eller inte

om någon ser dig vet du inte heller

så vad spelar det för roll när åren

bara gör oss äldre och demensen

stänger alltfler dörrar

 

 




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-02-02 15:30



Bookmark and Share


  Ljusletaren VIP
Gillar att du blandar humor och allvar plus en hel massa av sanningar.

Bryt leden och lev ut medan du, vi eller ni kan /kram
2016-02-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som väcker tankar och känslor!
2016-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP