Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt i allt det kletiga


Mitt i allt det kletiga
finns det som kallas dilemma
där inget är rent
där inget är klart.

Vad man än bestämmer sig för
sliter det andra tag i en
med sina klibbiga fingrar
sina griffeltavel-naglar.

Ståndpunkterna är tvinnande om vartannat
likt människornas DNA-spiraler
det som gör ett dilemma till ett dilemma
är att någon kommer skadas.

Min hjärna försöker säga
att jag inte behöver välja
att jag kan strunta i allt
och gå och lägga mig istället

Men mitt hjärta vet
att också icke-valet är ett val
att förnekande också är en handling.

Det går inte att säga
att jag inget såg
för att mina ögon var stängda
blickens naturliga tillstånd är inte att blunda
utan att se.







Fri vers av barfotafantomen
Läst 284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-01 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

barfotafantomen
barfotafantomen