Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älska den man är

Apoteket har slut på benzo
Sobrilen går åt när välfärdssamhället
Odlar ohälsa i samma utsträckning som besprutade grönsaker
Men vad gör det
Finns gott om verklighetsflykt
Dator, smartphone, virtuella väggar med isolering
Psyket har väggar det med
Men de har infört en benzorestriktion
Och ska man tillhöra gruppen galna
Kan man lika gärna ha kul medan man gör det

Verkligheten flyter ihop med fantasierna
Om snabba bilar, snabba pengar och status
En papperslapp kan snabba på processer
De utslagna får gott vänta mellan stolarna
Om man jobbar har man rätt att knarka
Kräva, hata, skrika, dämpa ångest
Löneslaven är en fånge
Om än utanför taggtråd och elektroniska dörrar
Lika bra att bygga fler murar
Bli rädd och skrämd

Media sjunger ut sina domedagsfantasier
Om allt våld och elände
Mona lisas leende har bytts ut mot ett uppspolat barn
Utan liv liggandes på den mjuka strandbädden
Och man vill fly från ångesten
Systembolagets köer en fredagseftermiddag
Är i mångt och mycket en kostsam hjälpsändning
Man sliter, trälar, knogar efter en tom illusion
Om hur man borde vara i stället för att älska den man är




Fri vers (Prosapoesi) av valpen
Läst 220 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-05 12:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Domedagen är ingen fantasi.
Och vem är man egentligen?
Eller vad?
2016-03-05
  > Nästa text
< Föregående

valpen
valpen