Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stenarna talar



Skrynklad faller bilden av föräldrarna ner i papperskorgen

- Människor ska man egentligen inte ha att göra med, sa han


Det är svårt att gå över gränsen
Flygplanet från Malaysian Airlines sände via sina svarta lådor ut signaler 40 dagar efter att planet sjunkit till havets botten


Trädgårdar mister sina färg


Och humlan, som oberörd lyfte
från blomman
stor som ditt huvud


Duvan som närmar sig
och lägger vingen intill


Allt som var
före tystnaden




Skrynklad faller bilden av föräldrarna ner i papperskorgen


Trädgårdar mister sina färg


hon som stött bort sin kropp och bara hade själen kvar*

snöflingans väg till marken



Allt som var
före tystnaden


Stenar kunde vittna om
en duvas vinge
mitt ögonlock mot din kind
flickan i Pompeji som den dagen;
den 24 augusti år 79 e Kr.**
hade tagit på sig
sina finaste sandaler


din blick i min


för en del blev hettan så stark att kropparna förångades***
man fann resterna av dem i form av tunna skelettdelar
i ett båthus vid stranden
man kunde säga
att dom dog tillsammans



* fritt efter Svetlana Alexijevitj
**Datum för vulkanen Vesuvius utbrott över staden Pompeji
***Lethal Thermal Impact at Periphery of Pyroclastic Surges: Evidences at Pompeii. PLoS ONE.




Fri vers (Fri form) av Anne G
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-15 21:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anne G
Anne G