Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några anteckningar från i natt, då jag vaknade på många platser... Tillägnar Jenny detta drömspår.


Den outsägliga sötman


Den outsägliga sötman
i att kunna byta hamn...

Jag älskar detta...
tänker jag
i natten, i mörkret, i rädslan

i min lägenhet

i dvalan

i gränslandet mellan
sömn och vakenhet,
minnen från existenser
förnimmbara endast
i detta tillstånd,
springer jag
mil efter mil
omgiven av skogar,
starkare och starkare,
med en allt högre
och jämnare puls
av förvissning
och vildhet

Jag behöver bara röra
lite på mig, för att
det stora – men skygga
djuret – ska ta till flykten

Långsamt dör
de dunkande hovslagen
bort i marken
under mig

hjärtslagen

drar sig tillbaka

in

i

jordens urålder







Fri vers av Anders P H
Läst 375 gånger
Publicerad 2006-05-04 00:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
riktigt bra den här. den förvånar och blir inte alls förutsägbar. fyndigt och poetiskt.. 3 sista styckena, hur stryka/lust/liv ger vika för rädslan, läckert beskrivet
2006-05-04

  Smultris
Ohhhh....

"i natten, i mörkret, i rädslan

i min lägenhet

i dvalan

i gränslandet mellan
sömn och vakenhet,
minnen från existenser"


Jag vet inte hur jag med ord ska beskriva det som känns inuti mig när jag läser denna dikt... denna verklighet fast i en annan verklighet...
2006-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Anders P H
Anders P H