Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... tänkt mycket på Sisyfos


Av Sisyfos tankar

Igen hänger huvudet, tyngt av Sisyfos tankar.

Mellan skorna växer en pöl av tappra tårar, speglar ansiktet.
Det har som blivit ett törnrosslott,
övervuxet, sovande
och sinat har brunnen av ursäkter och lögner, som dem om de sena nätterna,
för att skönja ögonens sanna färger.
Röda och frätta.
Råa och röda.

När vi tappar våra drömmar,
kan vi det som Sisyfos inte kunde, fortsätta.
Men vart står vi! Vilka blir vi?
När vi tappar vår bumling av drömmar?




Fri vers (Fri form) av Anders Johan Borgström
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-18 18:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Johan Borgström
Anders Johan Borgström