Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gilla läget

jag hittade ett kort på mig
från sextiosju eller sextioåtta
en liten grabb med stora glasögon
som skrattade och lekte

nu närmar jag mig sextio
tänk att ett liv är så kort
jag lyssnar på Lou Reed
och låter skymningen komma

jag minns ett lyxhotell i Leningrad
och Skottlands gröna berg

jag minns minneslunden på kyrkogården
och Londons larm

jag närmar mig sextio
och trots allt finns det tid
att försöka tjäna andra
och att vara poet

det känns ofta otäckt
att närma sig ålderdomen
men jag försöker gilla läget
och låta skymningen komma

april med snö och ljusa kvällar
man kan ana sommartiden
och djupt i mitt sinne
hör jag klockstaplars klang

jag försöker gilla läget
och låter skymningen komma




Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-04-20 17:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman