Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pappa

pappa du har tagit mina tårar
lagt dom på hög i en mörk vrå
och här kan du få mitt hjärta också
ta det snabbt nu
ser du inte hur det rinner blod på golvet
och vi vet vad du tycker om att jag smutsar ner
ta det gör vad du vill
det är ändå så tomt
använd det som badsvamp
eller bara prydnad

gör det för ont
släng det

pappa klockan har visat för många timmar
och jag tror inte att vi har ett språk vi båda förstår
men om du tittat på timmarna
lagt upp dom som en karta
sagt högt för dig själv
pekande

nej

nej

och nej inte den timman heller
inte en timma av miljoner med dig

så kanske du ändå vet
pappa

om inte ta en sup
en stark sådan
och precis när du känner att du vill ha en till
släng bort flaskan
bort
inte i garderoben bakom alla böcker

och då när du känner saknaden
kanske du förstår bättre pappa

äntligen




Fri vers av lissa
Läst 1036 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2004-09-18 22:25



Bookmark and Share


  Junibarn
Fy vad hemskt. Välskriven, gripande, och allt sånt som man brukar skippa i att säga och istället ge applåder. Jag gör både och.
2008-09-12

  Jules Blues
vackert, har ingen kritik på den här dikten.. fatar vad du menar :)
2007-10-15

  Dagg
Är han värd allt detta? Vacker dikt, ärlig.
2005-05-04

  Serafisk
Har lätt för att relatera till den är texten... Fint skrivet.
2005-02-18

  johii
rekomenderas
imponerande
2004-12-27

    Hades Is Rising
var suverän! Sorglig men fin.
2004-12-14

  Ann-Cathrin
Ville bara sæga att jag vet precis vad du menar i denna dikt. Också denna ær mycket stark!
2004-10-02

  Zam
jag vet nu var ordet pappskalle kommer ifrån! Tack för dina mörka tankar....
2004-09-20

    Sandra Petersson
och vackert..
2004-09-19

    Barbro. Norberg-Rönnlund
våndan av frånvarande förälder, ett skrik som kanske
"hörs" bättre OM man läser. Berörande !
2004-09-19

  Jenny*
Väldigt bra. Starkt.
2004-09-18
  > Nästa text
< Föregående

lissa
lissa

Mina favoriter
hej då
far är död