Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(en till av mina riktigt gamla dikter)


Religion

Är du religiös, sa han

Någon klistrar profeter

i folks mun

och benämner dem ett sällskap

att tillhöra

Religionen är missbrukad

Den handlar inte om att

utmana döden via giftiga ormar

eller fördöma moral hos andra

Nej, att tro på ljuset

och det goda

och värna om varandra

är det enda som är högtstående

i mina ögon

Och tacksamhet

till naturens envisa rikedom

och djurens tillgivna kärlek




Fri vers av Kim VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-05-19 16:07



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Kloka ord
2016-05-21

  Solstrale VIP
Mycket sanning i denna, liksom det är dubbelt vad som tro, religion, kan betyda,,, de flesta är inte fanatiker, de har en sund hållning och är i sig mirakel, liksom icke troende inte alla jagar dem som är religiöst troende. Vi fredligt sinnade vet! Bra ämne fint ordat!
2016-05-20

  Ljusletaren VIP
Absolut sant!
Vist förmedlat/ kram
2016-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP