Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur arkivet – ehuru omarbetad


TIDEN - Ett begrepp

 

Vår tid vi delar in i
och Nu och Sedan,

Nu, som tidsbegrepp befinner
sig emellan de andra två,
men som strax därpå försvinner,
i samma stund det börjat på.

– Något som inte längre finns
och inte längre existerar,
utan endast något man minns
om bak i tiden man funderar.

Sedan – en ren fundering på,
eller säg en spekulation,
hur det i framtiden skall gå
för oss i oviss situation.

Alltså
Ett Nu som ögonblickligen försvinner,
Ett som för oss redan har försvunnit
och ett Sedan vilket ännu inte är,
utan kan betraktas blott som en chimär
*
Och så
En förklaring till dem som ej förstått;
Tiden, den är ett mänskligt påfund blott
som till hjälp vi låtit konstruera
för att livet kunna strukturera.

 




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 293 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-22 12:25

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Tack för att du reder ut begreppen kring det här med tiden som ibland tenderar att bli ett mysterium för mej!

Fint diktat, de två sista verserna är klockrena! :)
2016-05-29

  walborg
Klokt om begreppet och fenomenet Tid
2016-05-27

  Minkki VIP
Den var bra! Nu förstår jag varför tiden är så svår att hantera, den är ett påhitt. Tack!
2016-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson