Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sveriges första professor i Fysiologi hette Fritiof Holmgren, han tillträdde sin tjänst i Uppsala 1864. Ett av hans vetenskapliga projekt var att ”Studera halshuggning betraktad från fysiologisk synpunkt”. Syftet var främst att finna belägg för att halshu


Avknoppad

 

Fritiof Holmgren tyckte det var toppen,
att från huvud som var skilt från kroppen
av ett öga få en kort, men ändå blink,
och till synes helt utan nåt kink.
Och därför kunde han ej låta bli
hävda att det stödde hans teori,
för här kunde han ju konstatera
hur hjärnan fortsatte att fungera,
om blott för en ynka liten stund,
ja, kanske bråkdelar utav sekund.
*        *        *        *        *        *
Men offret, som borde fått kondoleans,
hur upplevde han denna seans?
Jo, delinkventen själv hann bara
denna tanke att genom hjärnan fara:
”Aj, aj, det gick ju alldeles för tvärt.
Sannolikt jag släppt min sista fjärt.”




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 301 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-23 12:53

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Men att skriva en sådan text utan att ha koll på snöret, kanske va det går om billigt det blir på sista öret?
2016-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson