Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets hav, tankens trav

Kan du höra mullret som rasa,
i botten av ditt hjärta,
blixtar i natten för din fasa,
i riktning mot det rätta?

Entonigt klirrar vindspelet en sång,
och vattnet droppar,
bråttom, bråttom i natten lång,
inte en stund det stoppar.

Åror i händer hårt knutna,
i plask från stilla ocean,
seglande från det förflutna,
ren som vitaste svan.

Det är pulsen som slår ut,
ringar på livets hav,
en resa utan tydligt slut,
från vagga till grav.




Fri vers (Fri form) av Marcus Gabriel Fors
Läst 261 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-26 14:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Gabriel Fors
Marcus Gabriel Fors