Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snurriga Sverige

Sol dag efter dag

underbart

men hur ska jag

våga köra bilen

till mitt land

när GPSen i 

mobilen gett upp

trafikköer i timmar

pga reparation av bro

och ett eget minne

som är som en trasig

hoppställning

(man faller bara rakt ned)

desperat med dödlig sjukdom

ringer till färdtjänsten för att

få upplysningar om detta

att kunna få skjuts över

kommungränsen tar  minst

tre veckor att få svar på

 

har jag någonsin vägrat

att betala skatt på mina

tidigare arbeten i livet

och sagt att jag talar

om när jag vill betala den

 

blilr så snurrig av alla

dessa märkliga regler

köer om saker som 

egentligen är rättigheter

som man automatiskt får

när man drabbas av

allvarliga förändringar

i kropp och hjärna




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-07-07 10:47



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Menar du Södertäljes motorvägsbro så är du välkommen att ta en tur genom min födelsestad Södertälje! Och fortsätter på gamla Södertälje vägen hem till Stockholm!
2016-08-10

  Kim VIP
Åh vad jag blir glad o rörd! Hemkommen fr landet, vad jag älskar alla Era fina och roliga kommentarer!! Här i dansens stad. (Sthlm)
2016-07-30

  Lars Hedlin
JA framtiden ser oviss ut för Sverige just nu
2016-07-11

  Jaseph
Texten talar rakt på sak om sjukdom och om en kärv kamp med bångstridiga myndigheter. Varför måste allt vara så dumbyråkratiskt??
2016-07-08

  aol
Så sant bra och djupt berörande skaldat.
2016-07-07

  Ida-Marianne
Ja... vårt Sverige har blivit hårt för äldre och dem som har legala skäl till att behöva hjälp och assistans.
Kramar!
2016-07-07

  claes fredelius
Stan är en kokande häxkittel
Snurrig som bara Fan
Tänk att få ligga me ba glitter
Naken me dej på stan...förlåt...
2016-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP