Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ghazal XIII


rådjuret ändrar färg medan gårdsplanen mörknar
jag lyfter armen, häller mitt glas över månen

 

ekarna på gården stumnar. mellan dem, bortom
går skogen i svärtad brand


"kära, skriv snart tillbaka, så många gör inte det"
frimärket på baksidan     jag nynnar adressen


jag gör dem till lags, så som det står
gruset på gården är fuktigt av smältvatten


stadsskimrets taggiga hål genom mörkret
rasslet i almarna likt rikoschetter


uppgivna slag     jag behöver plocka några grässtrån
jag ska sätta dem i en mycket tung vas


livstunt vispande årslag. ingen som hör det
hunden krafsar övertydligt nu


sirenerna ljuder dag och natt nu
hit ner hörs de dämpat     regn, sviktande blad


bottnen är kullrig. slipprigt fäste
en ångande, nyskärpt månskära flyttar tyngden till andra benet


En administrativ kostnad, förklarar du
salt och peppar efter smak     fotstegen vitnar, vittrar


drar lite blåsvart halm
ur min päls, lukten är dämpad härnere


nya kullar av rådjurskid
bara lika långsamt orubbliga mot horisonten


vattnet slukar äntligen Tolvmyrastaden     lågorna sprakar och drar
i ett ensamt träd




Bunden vers (Annat versmått) av Tomas Söderlund
Läst 265 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-30 03:16



Bookmark and Share


  objekt3
vitpeppar!
2016-08-30

  TrollTörnTrappan VIP
Rådjuret inringar allt detta särskilt stämningsfulla... Guldstjärna för "stadsskimrets taggiga hål"!
2016-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund