Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tölt i Tuna

Våtvarm snö i vitt och brunt,
bruna pilgrenar sjunker djupare.
Bruna små sura hästar lufsar
som båtar genom tö.
Sörjan är bara början
på senvinterns sjöfärder genom
det vita och bruna landskapet.
I förvårens varannandagstorka
river hovarna upp gul älvsand
när vi rider tölt tillsammans
som vadarfåglar i dammet.
Hovskäggens kjolar sopar upp
dammet och döljer vår gångart
så som gyttjan slog ihop över
våra spår för en månad sedan.




Fri vers av HG
Läst 365 gånger
Publicerad 2006-05-11 21:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HG
HG