Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
referens om vanta-mörkret https://sv.wikipedia.org/wiki/Vantablack


tar en Vanta-mörk ton

en man ser någonting försvinna.
glasögonen reflekterar en knapp ljus, tunt är det.
som en blek stjärna i en gammal kartbok, en sådan som lös upp
i mörkret efter att man hållit den mot sänglampan.

den infinner sig sen bara tomhet i blicken och
ögonen tar en Vanta-mörk ton.
de blir alltför svarta.
nästan, smärtsamma att ser på.
Orfeusövergiven stannar mannan här,
resterna av ljuset, försvinner in i ögonhålorna,
bakom glasen.
där finns det inte ens ögon längre.
ingenting,
kan inte reflektera.

(på annan ort)
Eurydike köper sig nya skor.
som hon går in i bläckmörker.
rymden som inte rymmer något,
den är både mannen och Orfeus nu bekanta med.

dock, så för det dem inte precis närmare den som gått dem
båda förbi.




Fri vers (Fri form) av Anders Johan Borgström
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-10-04 13:18



Bookmark and Share


  objekt3
multipla opersonligheter!
2016-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Anders Johan Borgström
Anders Johan Borgström