Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vetenskap är kuvbar inför frågan om det finns en Gud eller ej..


Gud?

Vi säger det finns en gud. Möjligheten är lika stor att det inte finns en.
Och om vi tänker att det finns en, vilken religion av alla tusen är den rätta?
Och om vi tänker att det inte finns en gud, va e du rädd för då? Att komma tillbaka dit du var innan du fanna, som du ändå inte minns hur det var, vad är det då värt att ha ångest för?
Vi tänker att det finns en gud vad är skillnaden till hur du lever ditt liv? Om gud finns och är god, och du ändå lever som en god människa skulle en god gud älska dig ändå. Du kan ej simpelt hata en omedveten, däremot kan du enkelt älska den oskuldsfulla.
Vi säger att det inte finns en gud, inget har skapats så som människan relaterar allt efter sina egna sinnen och förmågor, att för vi födds och dör så måste det finnas en början av universum- således ett slut på universum. För det är så sett ur människans referenssystem. Det är basic till en människas förnuft att det ligger till så. Men bara för en människa kan tänka sig att det är så, måste det vara så?




Övriga genrer av Origa Rael
Läst 302 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-12 11:44



Bookmark and Share


    snöö
Känner igen mig i textens funderingar. Livets gåta. Intressanta ord
2016-11-12

  Larz Gustafsson VIP
Låt oss säga att Gud inte finns. Då är allt totalt meningslöst.

Ingen människa lever av sig själv som en god människa.
Att resonera så är att resonera på samma sätt som fariséerna på Jesu tid. De var självgoda. Att hävda att man inte har syndat är enligt Bibeln att ljuga (vilket också är en synd).
Synden kommer från människans onda natur. D v s: Hon syndar för att hon är en syndare. Människan kan inget annat.

Det är inte människans referenssystem som är allenarådande. Och den där gnagande oron du innerst inne bär på beror på att du inte lyckats intala dig själv att det du skriver här är sant.

Hälsningar från en man som en gång var ateist.
2016-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael