Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någon beskrev kommunism så här; "Kommunism/auktoritär socialism betyder att: - Individen har inget utrymme, kollektivet är allt - Det finns bara ett parti att rösta på - Du får inte äga något - Du får inte välja själv - Om du inte håller med, så får


Kapitalism i ett nötskal...

Kapitalism.

-Konsumera det som fattiga barn i Vietnam och Thailand har tillverkat för hand och inte fått betalt för.
-"Jobba" 12h per dag med att möta människor, prata, och fylla i papper, medans dina *employees jobbar med händerna, sliter ut sina ryggar, och tjänar 1/4 av det som du själv tjänar.
-Köp 3 bilar, 3 lägenheter, fyra guldklockor, 5 iphones 7s, till dig själv, och ge dina barn silverskeden med 10000 var i månaden.
-(Glöm inte att allt du någonsin har konsumerat, som ovan redan tagit in, är förmodligen delar av varje komponent tillverkat av någon fattig unge i Tibet eller Pakistan.

Sist men inte minst, åk utomlands till fattiga länder och lev ännu lyxigare, skäm ut dig själv framför de fattiga människorna i det landet du befinner dig i. Må bra, och gör som va fan du vill..

För att få göra vad du vill är viktigt, om det kör över någon annans livsvillkor så spelar inte det någon som helst roll..

JAG JAG JAG..
äga, äga, äga så mycket som det går, gärna allt och tjäna gärna ännu mer pengar på allt som jag äger!!

Jaaaaaa....

DÖDA SOLIDARITETEN, UT MED KOLLEKTIVET.
"EN för EN, EN för sig SJÄLV."




Fri vers av Origa Rael
Läst 381 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-12-02 02:02



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Tänkvärt....vi ska inte gynna kapitalismen!
2017-02-28

    ej medlem längre
och stater som lånar pengar och sedan lånar mer för att täcka den ursprungliga skulden brukar det ju gå bra för med tiden.
2016-12-05

  Larz Gustafsson VIP
Tage Erlander var heller inte en så bra herre, men han var i alla fall för Israel och det uppskattar jag.
2016-12-02

  Larz Gustafsson VIP
Mycket bra skrivet!

Kuba visar att det går att ändra på detta.
2016-12-02

  Jeremiel
Bra skrivet om orättvisor.

Tror det var Tage Erlander som sa:
-"Kapitalismen är en god tjänare,
men en usel herre."

Den otyglade kapitalismen ställer till elände i Sverige med!
2016-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael