Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

J.L

precis innan klockan ringde i morse
insåg jag hur mycket jag arbetar med minnet
av dig
när jag satt framför din grav
placerade gula sprutor
i hålen jag grävt
och sa

\"du var mitt allt
allt som gjorde ont
och jag har nog inte över för mitt resterande liv\"

så vaknade jag av att jag grät
mer än jag gjort på länge
verkligare

och hela dagen idag
har jag fasat telefonens signaler
för att meddela din död
och vad jag skulle känna då

det var så längesen du gnuggade mina öronsnibbar mellan fingrarna
och tömde ögonen över mitt skinn

som jag älskade
något så smutsigt
som det dödade mig
något så redan dött

du har dom där åren
dom är dina
men nu lever jag
igen




Fri vers av lissa
Läst 355 gånger
Publicerad 2004-09-25 00:32



Bookmark and Share


  Dagg
att gråta verkligare... skitbra!
2005-05-04

  SMÅLAND
jag gillar absolut denna. första stycket är kanon. nyfiken på rubriken.
jag bara väntade på en rad som "vaknar med tårarna till knäna" för dikten... var av det slaget. och sen slutet. gillar skarpt.
2004-11-09

  Lisa
men vill ändå på något sätt ge uttryck för hur starkt den här texten rörde vid mig. Och hur sista raderna ingav mig hopp. Tycker särskilt mycket om citatet. Vackert.
2004-10-01
  > Nästa text
< Föregående

lissa
lissa

Mina favoriter
hej då
far är död