Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett sista hjärtslag, ett sista andetag.. Mina texter lämnas kvar..


Döden är snart

Jag tror jag är döende, min bröstkorg svider
Jag sover dåligt, min dygnsrytm lider
Jag mår bra men känner mig omedveten om min kropps tider
Vad jag har för symptom, kan vara hjärtinfarkt på gång
Du som läser, om du finner det sanning, vet då
att om ditt hjärta känns annorlunda, kolla det på en gång
inte som mig ignorant till de facto, gå till doktorn
Läs mina andra texter, förstå min kontenta
jag levde livet på skoj, skämtade om allt som kom
ett leende på läpparna trots all sorg
från storstaden göteborg, jag flyttade till lund
började i basket, slutade break, pluggade och tog det lugnt
önskade att jag kunde nå till slutet av min dröm
bli astronom eller fysiker, rädda världen från sömn
Ta oss till nya världar, eller rädda oss från att fucka denna
Jag vet att när jag dör, kommer jag till samma ställe som innan jag föddes
ett ställe var allt är motsats livet, det är en plats som inte är en plats
en plats där jag är inget, och ska omvandlas till allt annat
en plats där vi blir ett med allt annat, förutom att någonsin bli oss själva
För en tom plats, tom känsla, en plats tom utan längtan,
ängslan eller ens änglar, ett ställe jag inte ens kommer att känna
eller tänka, bara vara, och aldrig igen bara vara
bara borta, föralltid i något borta..

Så när mitt hjärta slår till hårt, för en sista gång
Vet då om att jag försökte , jag gjorde mitt bästa
skrev texter om livet, änglar längtan och ängslan
För jag lever, jag levde, lev hundra gånger om, för alla de mina som är borta
Saknade och älskade, för de är och var, och nu förevigade till ingenstans
älskade döden, jag kommer ta hand om dig som livet tog hand om mig
En dag.. är min dag, min dödsdag ska firas som min födelsedag




Fri vers (Fri form) av Origa Rael
Läst 421 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-12-06 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael