Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

näckroskråka

 

 

det är när kråkan lovar in i kvällsljuset

som faller och faller

ner i näckrostjärnen

jag för första gången

ser henne på riktigt

 

den granitgrå fjäderdräkten med nattens alla färger

glider långsamt in över mitt öga

 

vingslag efter vingslag

övergår i

flämtande andetag

fortplantar sig efter min ryggrad

 

och bygger sitt bo i mig




Fri vers av Bo_67
Läst 343 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-12-19 12:53



Bookmark and Share


    Melona
Det är som en stillbild med rörelse. Du tecknar poesi i slow motion med en fullständig närvaro och det är nästan så att jag både kan se hur insekterna surrar och har sig strax över vattenytan. Det är ett varmt, varmt ljus och att en kråka kläs med nattens alla färger är det inte alla som kan se och berätta om.
2017-01-20

  Ingmar Hård VIP
Sådant här förstår en man man med sinne för natur, fåglar och poesi!
2017-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Bo_67
Bo_67