Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sömnlös text...


Det gååår inte...

Mitt i natten....och klarvaken
Har försökt sova hur länge som helst
legat och vridit och vänt mej i bingen
räknat får och vad ni vill...
men det gååår bara inte.

Hem efter jobbet sent på kvällen
smälta dagen en stund framför burken
chatta med vänner på nätet
svara på mail
kackla i luren med ungarna
med föräldrarna
med grabbarna
men det gååår ändå inte

Så man lägger sej ändå
vet man ska upp till sånt som ska göras
Då kommer frågorna och svaren
och alla tankar och rör om
roterar som en propeller i slafen
täcket är för varmt
sen blir det kallt
och sova går fortfarande inte!

Så jag är vaken....




Fri vers av S. Johansson
Läst 416 gånger
Publicerad 2006-05-17 02:59



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En text som vi nog alla känner igen oss i, men jag tycker tyvärr inte att den har det där lilla extra i språk och framförande som skulle göra den till en dikt och inte bara en dagboksanteckning.
2006-05-18

  Rune Thorsell
Hej S!

Ack så välbekant! Så smärtsamt välbekant! Sömntabletter är ju bra för stunden men ingenting att ha kontinuerligt. Ofta har man tagit på sig för mycket arbete. Svårt att säga nej. Ja, det där kan jag.

Kram! Rune.
2006-05-18

    Tony Lundén
Mången natt har varit som du beskriver!
2006-05-18
  > Nästa text
< Föregående

S. Johansson