Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Sebastian

din ärvda kjol är fjärilsvingar
den fladdrar i vinden
den vill bära dig till himlen
men din sorg är för tung
kärleken är gammal
och du är ännu så ung
det är inte meningen
att du ska förstå
du ska bara gå
du ska bara gå

för han kommer kunna skada dig
långt värre än du själv kan
och du ska inte klara det
bara för att du är man
ett älskande hjärta
är öppet för smärta och han vet det
han kommer kunna skada dig
långt värre än du tror
hans kärlek är en orm
som föddes i vatten
som kväver dig i natten
och det kan alltid bli värre
det kan alltid bli mycket värre




Fri vers av 99knivesinside
Läst 224 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-29 07:56



Bookmark and Share


  Petter Wingren
Tung sorgesång med fatalistiska undertoner, bluesrök och uppgivenhet. Jag skulle vilja bjuda på ett undergörande vinteräpple med frisk tilltro i smaken, men inser att dikten måste ha sin gång, sin puls sitt uttryck. Den gör ont.
2016-12-29
  > Nästa text
< Föregående

99knivesinside