Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Döden är inget straff.


Att dö är inget straff.

död är aldrig vad någon förtjänar.
vad en än har gjort, är inte döden rättvis för någon eller något.
tanken om att man förtjänar döden är medeltida, och förlegad.
den tanken hör till att man tror på ett helvete efter livet,
att man är medveten i ett helvete i en evighet,
det krävs alltså att en tror på himlen och helvetet,
för att en ska tänka att en förtjänar att dö för något en gjort i livet.
vilket är en falsk definition, en som gjort något ont i livet,
ska ha ont i livet, och inte tas från livet,
att ta någon från livet är att snarare göra det lättare för en.
(att slippa smärta, slippa känna, slippa vara medveten).




Fri vers (Spoken word/Slam) av Origa Rael
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-12 22:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael