Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett minne från ungdomsåren.


5 minuter

 

 

Jag och min syster skulle åka hem.
Drygt tio mil hade vi att åka med buss.

Båda två gick vi en kurs i teckenspråk
och vi tyckte det var roligt att öva på
det, lite nu och då.

Vi klev i alla fall på bussen och köpte
varsin biljett. Sedan satte vi oss långt
fram för att inte behöva må dåligt.

Vi pratade som sagt bara med händerna
och jag la märke till att chauffören ofta
tittade på oss i backspegeln.

När vi hade åkt ungefär halva vägen
stannade vi till vid stationen i ett litet
samhälle. Chauffören reste sig och
meddelade passagerarna att det skulle
bli ett litet uppehåll och att han strax
skulle vara tillbaka.

Så vände han sig till oss, höll upp sin
hand och visade oss alla fingrarna och
mimade: "5 minuter"!

Tänk så roligt vi haft åt detta senare.
Men vi tyckte också att det var bra av
honom att se till att alla förstod.

 

 

Det var en trevlig resa!!!

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av ResenärGenomLivet
Läst 335 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2017-04-10 18:57



Bookmark and Share


  Ingemies. Blandning
Fint minne, bra gjort av chaffisen.
2017-07-07

  anits VIP
ÅH ett sånt härligt minne!
2017-05-21

    Ken Cassel
Fint, vännen

:-)

En resa att minnas..
2017-05-09

  Fem hjärtan VIP
Vilken fin chaufför..! Härligt minne du delar med dig av!
2017-04-18

  Ljusletaren VIP
Så kuligt minne :-)
Jädrans så bra busschaufför också :-)
/kram
2017-04-18

  Bibbi VIP
Fint minne.
2017-04-17

  Lars Hedlin
Så härligt framfört! Tack :)
2017-04-16

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Tack för glädjespridningen av fint minne!
2017-04-13

  Salvation Pepper
Förträfflig liten anekdot!
2017-04-12

  Olof Lagerhorn VIP
Tankeväckande text om att det finns många sätt för människor att kommunicera med varann.
2017-04-11

  Niliboy
Ja, minsann va roligt. Fick ni glädje av teckenspråket framgent också?
2017-04-11

  StinaJ VIP
Ett härligt barndomsminne och en väldigt förstående busschaufför.
2017-04-11

  soligajag_1 VIP
Härligt minne ! Toppen chaufför som ville ge av sig själv till er!!
2017-04-11

  Rise Little One
Busiga ungar och ett gott skratt bjöd du på! Tack vännen!
2017-04-11

  Marianne Räf
Ja, det är nått visst med gamla minnen! Detta var, ju, ett trevligt
sådant! :)
2017-04-10

    ej medlem längre
Tack för en trevlig text
var med på resan :)
2017-04-10

  ULJO
Fint minne du delar med dig av
2017-04-10

  Stefan Albrektsson
Fint beskrivet minne - och en fin gest av busschauffören!
2017-04-10

    ej medlem längre
Vilket roligt och härligt minne!
2017-04-10

  Marita Ohlquist VIP
Härligt barndomsminne och vilken fantastiskt bra och hjälpsam chaufför!
2017-04-10
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet