Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moder Jord

 

                                                

 Jag säger dig ; 
Ingenting är beständigt 
Ingenting är färdigt 
eller någonsin klart

 

I livets skönhet
i gungande steg
på följsamma vågor 
I eftertänksamhet och 
stillhet

 

Och ingenting är
så rörligt
som vishetens rörlighet
Där Moder jord
står för naturen och
själva livet

 

Där Moder jord
står för kärleken
och visdom 
Barmhärtighetens
godhet och nåd

 

Den kvinnliga kraften 
lyssnande och i 
förnöjsamhet
Ödmjuk inför den 
levande naturen

 

Hennes ande är
av godo 
I renhet och 
tacksamhet 
Inför den store
allsmäktige Gud

 

 

Musik: Enya- Evacuee

  

 




Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 659 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-03-02 00:51



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Mjuk böljande hyllande sanning. Vackert och berörande.
2018-07-30

  Magica VIP
Vackert.
Hoppas bara att jorden kommer att kunna reparera sig i god tid, det ser illa ut för vår natur dessvärre, med allt som vi människor förstör...
2018-07-09

  aol
Kraftfullt skaldat med sådant djup och en berörande varm känsla,
2017-07-11

  Peter G VIP
En fin text som hyllar naturen och dess outgrundliga väsen, jag läser in en fascination inför naturens krafter, dessa krafter som är så mycket större än vi någonsin kan förstå!

Tack för bra läsning!




2017-03-15

  Bo Himmelsbåge
Kraftfull bild av Moder Jords omslutande
o Kärleksfull väsen...!

Mycket sensuell o varm dikt om
Moder Jords Evigt böljande, gungande
Natur o kvinnligt vårdande ande
i ödmjukhet o renhet
in för vår allsmäktige Gud...!

Ackompanjerat av Enyas varma, mjuka stämma!

2017-03-06

  ULJO
Fint skaldat. Musiken passar verkligen
2017-03-05

    ej medlem längre
Underbar text, bild och musik!
2017-03-03

    ej medlem längre
Underbar text, bild och musik!
2017-03-03

  S.A.I. Steve Lando VIP
allena en ändring bör till

"allsmäktiga Gudinnan"
2017-03-03

    ej medlem längre
Du skriver väl och presenterar alltid med fin bild och musik till.
2017-03-03

  Karina"Kia"
Som en stilla bön om
Moder Jord

Styrkan och känslan i vackert poetiskt diktande ord<3
2017-03-02

  Chawa VIP
Håller med carinamnm nedan. Finner också visdom i första versen. Mjukt och ömsint diktat om allas vår Moder!
2017-03-02

    carinamnm
Fascinerande, denna kvinnliga, moderliga urkraft!
2017-03-02

    Dan Myrbeck
Fina ord
om Moder Jord!
2017-03-02

  Marita Ohlquist VIP
Texten är en klart lysande stjärna på poeternas himmel!
2017-03-02

  Anya VIP
Mycket fin stämning i din ord, bild och musik. Jag faller särskilt för den inledande strofen:
"Jag säger dig ;
Ingenting är beständigt
Ingenting är färdigt
eller någonsin klart"

Precis så är det.
2017-03-02

    ej medlem längre
Återigen berörs jag av dina ord och den vackra stämningen texten och musiken tillsammans bildar. Tack.

2017-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP