Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Detaljer, som man inte ser

Svårt att sova
Ligger och tänker
på allt och inget

Tittar in i väggen
blir förundrad över alla detaljer
man kan se och upptäcka
om man verkligen ser in i något
om man verkligen lägger märke
till något

Saker och människor
man har känt till
fast ändå inte känt på riktigt
Människor man har gått förbi
dagligen
i flera år
men aldrig tittat på
på det viset
Aldrig tänkt på hur de går
hur deras ansiktsdrag egentligen är
hur de pratar

\"Oj, va det verkligen den personen\"

Då kan man undra
Har den personen bara varit en skugga
för mig?
Som jag har märkt
men ändå inte lagt märke till
Då kan man förstå hur mycket vi missar
om vi inte börjar se
och lägger märke till
de slingrande blom-mönstren
på väggen
som faktist är väldigt fina
när man väl ser dem.




Fri vers av sofiavishet
Läst 256 gånger
Publicerad 2006-05-21 11:05



Bookmark and Share


  stefan.g
Helt okej och tänkvärd, detaljer man inte ser, är faktiskt synd. Livet är ju mer än förpackningar och omslag. Det finns ju så mycket bakom och i det vi ser och kanske upplever. Bra skrivet!
2006-05-30

  Dan Linder
Fin och tänkvärd. Du är duktig.
2006-05-24
  > Nästa text
< Föregående

sofiavishet
sofiavishet