Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration hämtad från Idiom Stories of Najing.


16 April - bortom idiomet fast inte

 

Guld är bara guld. Alldeles utan helhet. Och det suckande fikonet är bara ett fikon. Jag grunnar över detta medan jag dammar av piedestaler och stolar och betraktar ägget som ligger slängt i hörnet. Orden hänger lite ofokuserade här, på sned mellan dammkornen. Inte på väg över linjer bara underligt skruvade och jag, är förvandlad till en okänd i ett okänt land, där kartan ligger i hjärteroten och nyorden ännu inte funnit sin väg. 

Med detta skrivet, går jag ut i min trädgård. Går från träd till träd mellan spunna trådar. Ja, jag låter fötterna finna sin jord och ögat en frihet bortom cirkeln.




Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 246 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-04-16 21:49



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Precis som Stanley fastnar jag för sistastrofens jublande bildspråk - just det där att låta "fötterna finna sin jord" tilltalar det rotlösa, och detta samtidigt med blickens rörliga frihet bortom. Snyggt!
2017-04-17

  Stanley Rydell
"...fötterna finna sin jord och ögat en frihet bortom cirkeln." Så enkelt och glasklart.
Fantastiskt bildspråk i hela sista strofen!
2017-04-16
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP