Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hatet -den tickande bomben

Hatet
Vad är det som driver?

Är som en låga
när den väl tänts
är den svår att släcka

Hjärntvättar
vägrar ändra åsikt
Är som en röst
som trycker på

Borde finnas medicin för hat
istället finns det medicin för rösten
men vad hjälper det
när hatet ändå är en tickande bomb
inombords
som ändrar storlek
för varje dag
och växer sig starkare

Hatkänslan ger den näring
Hatkänslan gör människan
stor
stark
respekterad

Man är någon
när alla står i en ring och hejar
Någon ser en
när man slår någon lägre
\"Va det bara så svårt att bli accepterad?\"
Ett knytnävslag
en spark
så är man en i gänget

Var det bara så svårt, att få respekt?




Fri vers av sofiavishet
Läst 279 gånger
Publicerad 2006-05-23 07:38



Bookmark and Share


    Galar
Fin dikt med mycket bra flyt

strof två är den enda som rytmen störs lite i, framför allt då i andra versen (fundera på att korta av den med en stavelse, dock ej sista)

innehållet och känslan kommer fram mycket fint
2006-05-23
  > Nästa text
< Föregående

sofiavishet
sofiavishet