Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

12 maj - tankars drivved

man kan inte springa fort över stjärnnupet gräs. man måste gå försiktigt. grunna över havet som sväljer sin eld och luften som äter sin kappa. medans man tänker på hur bilderna gör sitt intrång och hur det att förstå, är drivved i floden. 

jag skakar ett lexikon. förundrad över dess samstämmighet med bryggans knirkande. här doftar hav, varmt trä och nyfödd själ. min hud är nära och långt borta.

och när jag öppnar min hand. är den full av sagor.




Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 347 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-05-12 13:07



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Tänkte så lustigt nog nyss på 'Flickan med svavelstickrna' av H. C. Andersen. Fast den sagan har väl filmats också? Läser och förundras, över pennors påhittigheter.
2017-05-13

  Monika A Mirsch VIP
Din öppna hand känns varm och livgivande - intensiv är din dikt!
2017-05-13

    Sefarge VIP
Som en "knirkande
brygga" tar sig Dikten
in i själens vrå.Tack!
:)
2017-05-12
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP