Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hälsoresa - en drömraga

 

Vaknade upp med ett havsbrus i öronen

dom gick att styra men inte att höra med

sov i min faders hus hörde ett märkligt sus

var det nån nattgäst jag hade att göra med?

 

Gick uppför trappan till mörkret i köket

där satt två tanter i måttliga stöket

från neurologen, en kände min svåger

dom bad om ursäkt för sena besöket

 

Sade att jag skulle snart opereras

men först semester och lugnt rekreeras

sedan till lägret som danskarna äger

jag skulle sova lugnt, sen informeras

 

Åkte på lastbilsflak till danska kusten

kärran var sliten av åratals rutter

klättrade in på knä och tog en dusch i lä

trappan var borta och vaktmästarn butter

 

Duschvattnet skimrade utav kristaller

min klänning som först var rosa och knallhet

den blev först grå och grön sedan så blå och skön

nyfärgad steg jag ur duschvattenfallet

 

Träffade polarna i kafeterian

vi konfererade och konstaterade:

slut med allt lektema, nu var det repschema

lugnt och metodiskt och ej bli hysteriska

 

Fick spela in lite Romeo Julia

tiden var knapp och aktörerna struliga

två ortopeder syntes passera

kantiga glasögon, inte så kuliga




Bunden vers av Nanna X
Läst 252 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-07-17 11:54



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Måste vara en konst att skriva, tänka sig även en skiva, som på väl brödet osten, färd med egna kosten, upplevd av självet som riva.
2017-07-18

  TrollTörnTrappan VIP
Har någon annan än du kommit på att rimma Julia med struliga?!? Finurlig balans mellan rim och orim här... på tredje raderna rimmar det rentav inom samma rad!!!
2017-07-18

  TrollTörnTrappan VIP
..."trappan var borta" !?! - hmm, butter kan man bli för betydligt mindre saker än så ;-) ...kanske mer kuslig än kulig stämning i drömmen?!
2017-07-18

  objekt3
Läkarkonsten som teater!
2017-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X