Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs gärna även Katten i vattentornet 1 - en drömraga https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1932193 Tacksam för tolkningar av denna läskiga dröm!


Katten i vattentornet 2 - en mardrömsraga

 

Nu var det slut på silverhorn

kvar låg där bara pillerkorn

kattmat och hundmat på farmors golv

alls inte städat klockan tolv

 

Gården var full av svultna bestar

som stod på pass och ville testa

att ta sig in i farmors port

det var visst lättare sagt än gjort

 

En hund var lång som en giraff

en hade mössa med agraff

två hade öppna sår i strupen

en syn jag gärna varit utan

 

En katt var räv, en annan trähund

en sökte likna någons knähund

bland alla hyndor jyckar kattor

såg jag min egen lilla svarta

 

Öppnade dörren, in sprang flickan

hon kunde tala, sy och sticka

hade gått korsordskurs i Skåne

vunnit ett pris och fått en plånbok

 

Trots att hon fått en smula lärdom

fick kattan kämpa för sitt värde

det var så tomt i alla kylskåp

hon var ett fruset och förkylt våp

 

Kom så en tant med liten blomma

flickan var blyg men fick sen komma

hämta en lagom knippa nycklar

de gick till källare och cyklar

 

Det fanns en lucka där i muren

nere vid källaren där djuren

trängdes med pojkarna i gången

det fanns en hiss, en liten trång en

 

Kommer du håg vart hissen går?

Dit du har åkt i många år?

Sonen sa nej, det har jag glömt

Det känns som någonting jag drömt

 

Hissen gick upp till vattentornet

där bodde Kurt med saxofonen

och Natalie, succébasisten

hon sades äga något visst men...

 

...jag tyckte hennes rapp var knasig

och hennes munsår var så fnasigt

det blev en kort applåd, ej flera

tornet var överreklamerat

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 323 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-07-19 08:30



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Häri trängs svåruthärdligt många varelser - inte lätt att nästla ut trådarna och få koll på varje omstöpt pillerkorn... men fint hur du urskiljer din "lilla svarta" - som tycks vara synonym med flickan?! [dottern?]

Sedan kommer sonen in i bilden, vid den smått dolda hissen, och här blir jag mest fascinerad!!! pga källarluckan dit många års cykelnycklar tycks ha gått...? och för att drömmen börjar meta-involvera "någonting jag drömt" - eller åtminstone "känns som"...

2017-07-20

  objekt3
Ask med risgrynsgröten.
2017-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X