Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att döda en kärlek

Ibland är det svårt
så otroligt jävla svårt
och jag kan nästan, nästan
önska att jag inte älskade dig på ett enda plan

Dina svängningar sker oftare än en kvinna byter mensskydd under en hel livstid

I början hette det att jag var ditt ljus
tack vare mig kom du upp ur mörkret
nu är jag istället en orsak i din eskalerande depression

I takt med att våra gräl blir allt värre efter varje gång som jag betalar dina cigg och din mat

Tanken på att du plockar fimpar från marken skär i mig

Men någonstans tar det slut
det kommer att försvinna
enligt dig har vi ändå aldrig haft något

Dina hot mot mig
ditt sätt att äga och kontrollera
fastän du förmodligen inte ens vet om det själv
och bara några ord längre bort sa du för första gången på egen hand att du älskar mig

Det som kallas kärlek är ett helvete när det inte kommer självmant

Jag tror inte att du vet
att den förändring som du kommer att få se
kan ha dödat det som så starkt slog för dig

Det som hade kunnat bli ditt kommer att för alltid kunna ebba ut om du inte snart ser
att det som är klarhet för dig,
det är förstörande för mig

Jag kommer att kunna smälta på nytt om du rör, berör, vid mig
men om jag väljer att gå
följ inte efter mig då
om det inte är jävligt mycket på riktigt för dig med




Fri vers av Torkade rosor
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-26 23:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Torkade rosor
Torkade rosor