Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammalt altster, 2005-10-27


Dårskap med doft av citrus

Vet du
Helvetet smälte isen till lemonad
Bara genom din tanke
Och törsten släcktes
Och vi slapp drunkna

Barnets sargade fötter
Fick förband och smärtan lindrades
Med mirakelsalva
Människorna kommer att kasta henne i sjön
För att se om hon flyter

Pojken gömmer sig under trädets lövkoja
I ett försök att slippa undan
Han är liten, knappt sju år
Men hans mor vill inte ha honom i sitt synfält
Han liknade den far som bedrog

Långt, långt borta
Kunde en ung kvinna inte bota ångest
Rakhyveln var inte uppfunnen
Och glöden hade eldvakt
Hon vätte ansiktet i älven
Tills tårarna gick vilse

Ett vilddjur går löst och river sönder boskap
Mycket värre än männen som bjuder småflickor på mjöd
Och borde korsfästas lika väl
Som Fadern, Sonen och Den Helige Anden
Lilla barn, som blir behandlad för sitt kön

Men vi visste redan då
Att de vuxna
Alltid skulle ha rätt
Och att offret blir klassad
Värre än förövaren




Fri vers av Torkade rosor
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-01 19:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Torkade rosor
Torkade rosor