Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stunder av stillhet, vila i dig själv.


Kajen

Söker mig fram med nästan ljudlösa tassande steg.
Det är morgon och nattens tystnad dröjer sig kvar
Förnimmer en doft av lättsaltat hav

En båt glider sakta med porlande skrov
Ett fönster öppnas för morgonens svalkande luft
Stillhet råder fast inget är bestämt.

En bänk bjuder mig att sitta ner och säger
Vila några sekunder så du känner dig hel.
Känn dina andetag, sakta och varligt

Vila min vän så hittar du hem
En kvinna dricker kaffe på bänken bredvid.
Joggarens rytmiska dunkande steg passerar förbi

Stunden av stillhet verkar vara en vän
Kaffet är slut nu vandrar hon igen
Reser mig sakta och tar några steg.

Sakta börjar staden vakna till liv.
Du fick en stund med dig själv
Nu är jag hemma berättar min själ.




Fri vers av Gronman
Läst 197 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-08-16 10:05



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
lugn och stillhet präglar din text.
2017-08-16

    ej medlem längre
En mjuk och vilsam text att stanna upp i och hämta ny kraft. Tack.
2017-08-16

    AA VIP
Fin text.
2017-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Gronman
Gronman