Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill leva

Jag vill hjälpa andra.
köper Faktum för mina surt förvarade godispengar och lever en dag på att jag gjort en god gärning.

Jag vill lära mig dansa.
letar runt i telefonkataloger för att upptäcka att 5 danslektioner kostar en fjärdedel av mitt studielån och lever en till dag på att jag i alla fall försökt.

Jag vill klara tentan.
lever en och en halv vecka då jag karatepluggar för att sedan stressa in i en ny hetsig läsperiod.

Jag vill resa utomlands.
spenderar en av mina få ungdoms somrar med att väcka pensionärer till minimilön för att sedan leva 6 nätter på ett taskigt charterhotell granne med en våldtäktsman.

Jag vill känna lyx.
köper ett par nya byxor och går ut och äter, lever resten av månaden med ett gapande tomt bankkonto.

Jag vill leva utan prestationsångest innan jag somnar och jag vill leva för mig själv och ingen annan.




Övriga genrer av Cecilia Andersson
Läst 416 gånger
Publicerad 2004-10-02 00:43



Bookmark and Share


    indira
väldigt bra , bara fortsätt o skriv..
2005-03-02

  Pojken i Svart
känner igen mig i din beskrivning av tillvaron och vad man egentligen vill... log flera gånger igenkännande när jag läste igenom den....
2004-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Cecilia Andersson