Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skolbussen hem

bussens brak får mig minnas
att hemma
bor en våldnad

inte osynlig eller farlig
skadad ihopkurad i soffan
kvidande

försiktigt
dörren är tung
kanske är den är ute
i slänten intill
kanske kanske

Jag väckte den
jag som inte bäddat nytt
som inte tvättat trosorna
Beredd på gälla förklaringar
en för kort jacka
du får urinvägsinfektion
ungjävel utan långkalsonger
att katten ska dö
att du
vill dö

men den suckar hest
i mintgrön soffa
skyttegrav

jag är inte längre rädd för otämda vrål
men rädd för sinnet hos en våldnad
som spruckit
värker
i tanken

Hej mamma
kanske är den gladare idag

kanske kanske







Fri vers av erme
Läst 235 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-18 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erme
erme