Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriva en kort rad. Om hur mitt liv var. Med frivilja och inget samvetskval. När jag duscha av. All ondska flöt i mitt badkar. En ren man, fri från skam. Min fiende brann. Mitt inre ego försvann. Bara ren kunskap. Omvandlade tankar till redskap.


Buddah

Numera rad efter rad, kanske bäst i stan
Målet är riktat, äventyrslysten och världsvan
En trygg ung man, på väg till hamns
Med dårskap och rank
Hur jag dömer min näste efter land
Men jag drömmer om min nästes hand
Hålla ihop, vågat stort, tröst istället för hat
Som att, jagat fred och kärlek är bara prat
Tar tag i önskan, blir mer än en önskandes verkstad.
Ett förverkligande, skapat till något förevigat
En känsla från en tanke, till utförande av det heliga
Vi gjorde bättre i att bry oss, vara trevliga
Eniga om hur rediga egenskaper gör oss livliga
Socialiserade, Kuruturu ett tankesätt att leva
Halvgalen, halvnaken, helt äkta som filosoferade
Mediterade, i kylan av att inte bli accepterade
Så klart att delar av samhället haverade
Så vi planerade, gjorde något utöver det ledande
styret, som agerade syre, åt alla levande
Vi dog och kom tillbaks, var havande
med våra inre barn, tog ett tag
Starka är flera, som det tog tusen andetag
in och ut, ger sista ordet, sen får det vara slut
"Buddah"




Bunden vers (Rim) av Origa Rael
Läst 244 gånger
Publicerad 2017-09-29 20:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael