Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyvaken - en drömraga

 

Som jag var nyanställd retades gubbarna

framlade hinder och såg att jag snubblade

fast mina cirklar blev inte så rubbade

jag var så gammal, jag log glatt och skuddade

 

En sökte få mig att byta en papperssäck

fast den var nybytt och soporna sjappat väck

ansade gråhåret, svängde sin slappa häck

jag ignorerade att han var rapp men fräck

 

En annan gubbe kom hem till mitt finkvarter

där det nyss uppstått ett svårlösligt bilproblem

sökte med nålar och sedan med fina gem

dra tråd ur dörrspringan, söka en bilpartner

 

Sedan kom vaktmästarn, grågubbe nummer tre

visade stämpelur som satt där strax breve

påminde mig om den tid när vi flummat te

syntmusik jamsession glöggslattar och Grevé

 

Bad mig att hoppacka lego och tygbalar

de blev så bräckliga, skrynkliga, fulsmala

alls inget effektivt som kunde hugsvala

jag ville gömma mig, blunda och fly bara

 

Sedan när jag var beredd på en utskällning

gav han en visning i småstadens utställning  

påpekade att han hängt den med urskillning

fast han ej hade nån konstnärlig utbildning

 

Jag tog en kaffepaus i personalrummet

låg på en träbänk i skönaste halvskummet

blåmålat väggcollage nästan som badrummet

kände mig avslappnad, vädret var halvljummet

 

Vakande upp till ett möte med Städ-Jeanette

hon var en kluven och värkbruten mörk brunett

två ryggar solbränd en Avignon-plus-coquette

det fick väl ändå gå på något märkligt sätt

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 236 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-10-12 10:30



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
En hel bunt goa eller ogoda gubbar i denna.... likt en labyrint att ta dig igenom level efter level... påminner mig lite om tomtarna i tidigare text(er) fast de var färggladare... här mest grå och grå.... ja, går månne bättre om man ej förväntar sig bli utskälld, hindrad el dyl titt som tätt...?!?
2017-10-12

  i af apa
Ur en vaken dröm breder Landskapet ut sig, det är roande, oroande o fullkomligt Levande!
2017-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X