Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomsminnen (utkast/fragment)

En gång var han liten. Då var världen full av olika sorters allvar:
mammas - mjukt och sorgset,
pappas - strävt och tyst,
storebrors - vresigt,
lägenhetens - instängt och kvävande,
bakgårdens - förfallet och sönderfrätt,
skolans - högljutt, påträngande, gällt,
bibliotekets - murrigt, hundörat.

---

Det fanns saker han kunde hitta på vägen hem, saker som bringade tur: det kunde vara en läskkapsyl, en cykeleker eller en avbruten hockeyklubba. Då blev det god mat hemma på kvällen. Två gånger minns han till och med att pappa hade hyrt en film. Det gällde att hålla ögonen öppna så man inte missade turföremålen, de visade sig inte så ofta. Och man måste slänga dem innan man kom innanför dörren hemma så att turkraften inte gick förlorad.

---

I buskarna i stadsdelen där han bodde fanns igelkottar och sorkar, som var hans vänner. De berättade om livet under marken: det var mörkt och fuktigt, man fick jord i pälsen och sår på trampdynorna. Men på kvällarna sökte sig alla till hålor där de satt tillsammans vid tända fotogenlyktor; sjöng och berättade spökhistorier och drack choklad. Han bad dem ta honom med, men fick alltid veta att han var för stor och klumpig, och skulle få gångarna att rasa samman.




Fri vers av Inutipojken
Läst 647 gånger
Publicerad 2004-10-04 22:48



Bookmark and Share


    HannaSigne
Jag känner igen mig så mycket i det första stycket!
Bra skrivet!
2009-04-03

    David Wästerfors
Snyggt och trollskt skrivet!
2005-01-04

    David Wästerfors
Precist och trollskt skrivet, intressant och snyggt! Jag hade strukit första delen (att räkna upp personer och deras egenskaper blir lite styltigt i mitt tycke) och kanske skrivit ytterligare en minnesbild. Det faktum att det inte tycks finnas någon uppenbar röd tråd mellan styckena gör texten mycket bra; det gör att man liksom själv börjar dechiffrera och tänka.
2005-01-04

  Anette Blomberg
Kunde knappast kunnat tolkats på ett bättre sätt. Tilläggen skriver både du och jag mellan raderna. Tycker väldigt mycket om ditt sätt att skriva på. Fortsätt så. Well done!
2004-10-11

  Lisa
med om att det känns kort och att jag vill läsa mer, få ett större sammanhang. Gillar såväl ordval som texten i sin helhet. Inte förutsägbart. Hurra!
2004-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Inutipojken