Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

627 Därför att Ordet ibland oss bor.
texten är tagen ur "Psalmer och visor 76".
Tillägg till den svenska psalmboken del 1
Verbum




Ordet

1. Därför att Ordet bland oss bor blir världen

aldrig stum. En lovsång lyfts. Vi väcks till tro

i vår förtvivlans stund.

 

2. I stoft, i gräsens bräcklighet, hos den som

hjälplös böjs bor Gud i samma majestät

som i sin himmels höjd.

 

3. Den gode herdens röst blir hörd

ur rop, som tystas ner.

Bland orm och varg Guds hjord blir förd

Och intet ont den sker.

 

4. Den sten som framför graven ställs

är Paradisets port

och hjärtan tänds i pingstens eld

och språken smälts ihop.

 

5. Därför att Ordet bland oss bor

har världen ljus och liv.

Giv oss, o Gud, en lyhörd tro,

En öppen, vaksam blick.

Kärlekens språk är universellt!

 

 

 




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 325 gånger
Publicerad 2006-06-03 19:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP