Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tänker på dig lite extra under högtider

När du stod där med din halsduk upp över öronen och huvudet,
fyra dagar efter lucia
och du var finare än någonsin förr,
med en genomskinlig droppe snor hängandes under näsan.

Jag blev rörd,
nästan tårögd av hela din existens
men lyckades ändå både sucka och skratta när du ifrågasatte om du liknade en påskkärring
som svar på min komplimang
om att du aldrig hade varit vackrare.

Du får gärna vara min påskkärring nu till helgen,
påskgubbe eller påskhare om du hellre vill det
så länge du tar emot ett från mig ägg fullt med kärlek.




Fri vers av Torkade rosor
Läst 307 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-03-28 21:22



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fin påsk lyrik
2018-03-29

  Tomas Karlsson VIP
Fint!
2018-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Torkade rosor
Torkade rosor