Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar om döden

En kista eller en urna
Att bli begravd med en stor sten ovanför eller brännas
och spridas med vinden i en minnes lund
Ja, det är den stora frågan den dagen man lämnar in
för gott
För det är inte billigt att hamna några meter under jord
för ens anhöriga
Det kan bli riktigt dyrt
Personligen själv så får de gärna bränna mig och sprida
mig för vinden efter att själen min lämnat kroppen
riktigt ordentligt
Kanske jag finner mig en ny kropp att ta i besittning
Skojar bara, då jag inte tror på ett liv efter döden
Är man död så är man död
För än så länge har jag aldrig träffat på någon som har
dött och återuppstått i livet
Vilket jag inte lär göra heller inom min livstid
Och inte inom eran heller
Så valet är en kista eller en urna
Måtte det finnas färgglada urnor som Beckers färgkarta
till exempel
En fin färggrann urna som sticker ut
En med tuttar och öl på
Ja, det vore någonting det...

Tankar om döden!

Ken Cassel
5/4-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 178 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-05 14:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel