Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tvåsamhetssemester


Alla dessa jävla sommarpar

Det finns något i juni som drar
något som lockar till miljöombyte för två
medan jag stannar som övertid i jobbstatistik
och fingeravtryck på någons tomma plats

Det är något som låser upp
för folk sitter i bilar med nedrullade rutor
dricker öl intill medelhavet
och sover i dubbelrum på fyrstjärniga hotell

Biljetter och bensinkvitton glöder
Det känns i blågula blickar
men mina somrar bevaras aldrig i fotoalbum
mina myggbett sliter sönder

Ni vet, jag skriver aldrig om kärlek
men har hjärtslag i orden ändå
och fast jag aldrig pratar om trygghet
letar jag stadiga väggar på bakgårdar




Fri vers av Spegelvänd
Läst 494 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-06 23:22



Bookmark and Share


  Propella
Jag vänds ut och in av den här. Strålande. Det är nog det enda jag får fram. Wow.
2006-06-19

  Tove Meyer VIP
hela texten tar tag och vrider om...sista raderna är helt klockrena...
2006-06-07

    Agneta
Ojså... du väcker många tankar och målar upp massor av bilder på ett skönt sätt. En längtan och sårbarhet visar du på ett mjukt fin sätt.
2006-06-06

  svartsynt
Jag vet inte vad jag kan säga
mer än att jag fullkomligt älskar denna text. Det är igenkännelse, tragik & något varmt över den.

Dessa rader säger det mesta:

"Ni vet, jag skriver aldrig om kärlek
men har hjärtslag i orden ändå
och fast jag aldrig pratar om trygghet
letar jag stadiga väggar på bakgårdar när ingen ser"
2006-06-06

  Dan Linder
På ren svenska: fan vilken bra nutidsiakttagelse. Jag vill läsa mer sånt här av dig - det fräser och kokar mellan raderna och glänser på dem.
2006-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Spegelvänd
Spegelvänd