Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Företagets ledning

verkställande direktören frågar
vem ska vi sparka först?

vi tar mannen som hade fräckheten
att göra oss upprörda
när han påstod att han blev sjuk
av att sitta ensam i fjorton timmar
med ett självmordsoffer

verkställande direktören frågar
vem ska vi sparka sedan?

vi tar hon som trodde att hon var rolig
när hon försökte skämta
om verkställande direktören

verkställande direktören frågar
vem ska vi hylla?

vi tar den söta, godmodiga och hjälpsamma
Hedda i receptionen

och sist men inte alls minst
ska vi i ledningen hylla oss själva
för att vi är kunniga, empatiska,
beslutskraftiga och har hög
självkänsla

vi vet att man inte får tycka om sig själv
här i landet
men vi i ledningen är osvenska nog att säga

vi är helt enkelt störst och bäst!




Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-07 16:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman