Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här det i mitt verkliga liv...


Tyngden

Jag bär på en lätt korg
En brun, flätad korg, full med glädje
på min vänstra arm

Jag sprider glädjen så gott jag kan omkring mig

Men

Andras ilska och gärningar
försvårar mitt arbete

Jag gör så gott jag kan

Medan jag bär på en annan korg
En svart korg av tyngsta material på min högra arm
som fylls med ilska och nedtungande gärningar

som tynger ned mig i träsket

Varför gör ni det så svårt för mig?

Jag försöker och försöker
och ger och ger

Men får jag någon gång någonting tillbaka från er andra?




Fri vers av dikternas_miia
Läst 318 gånger
Publicerad 2006-06-07 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

dikternas_miia